BRAVO MALA WEB SHOP

Preduzeće Bravo mala doo, sa sedištem u ul. Prote Brane Polkića 24g, 11221 Beograd-Kumodraž, MB: 20325992, PIB: 105148262.

Pažnja: molimo Vas da pre upotrebe Bravo mala internet sajta pažljivo pročitate uslove korišćenja. Korišćenjem našeg internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu – Uslovi). Bravo mala doo zadržava pravo da u bilo kom trenutku, bez prethodnog obaveštenja izmeni ili dopuni Uslove unošenjem izmena u ovaj tekst. Predlažemo vam da povremeno posetite ovu internet stranicu i proverite da li su se Uslovi možda promenili od vaše poslednje posete ovom internet sajtu.

Sva pitanja u vezi kupovine na daljinu regulišemo u skladu za ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA i primena ovog Zakona ima prirotitet u odnosu na uslove korišćenja sajta bravomala.co.rs i uslove kupovine navedene na ovoj stranici.

Pročitajte uslove, ukoliko ne prihvatate ove uslove, nemojte koristiti ovaj internet sajt.

 

Uslovi online kupovine

 

Poštovani potrošači,

molimo Vas da pre upotrebe Bravo mala internet sajta pažljivo pročitate uslove korišćenja. Korišćenjem našeg internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu – Uslovi). Bravo mala doo zadržava pravo da u bilo kom trenutku, bez prethodnog obaveštenja izmeni ili dopuni Uslove unošenjem izmena u ovaj tekst. Predlažemo vam da povremeno posetite ovu internet stranicu i proverite da li su se Uslovi možda promenili od vaše poslednje posete ovom internet sajtu.

 1. Korisnik je svako fizičko lice koje pristupa sajtu bravomala.co.rs , i svim sadržajima na njemu.
 2. Potrošač (kupac) je fizičko lice koje kupuje robu u svrhu koja nije namenjena njegovoj poslovnoj ili komercijalnoj delatnosti, već da bi zadovoljio lične ili potrebe svog domaćinstva.
 3. Prodavac u konkretnom slučaju Bravo mala doo je pravno lice koje u okviru svoje poslovne delatnosti i koji preko svoje internet prodavnice nudi robu potrošačima.
 4. Internet prodavnica je prodavnica na interentu preko koje trgovac nudi robu potrošaču. Preko internet prodavice trgovac (prodavac) i potrošač (kupac) zaključuju ugovor na daljinu, bez istovremenog prisustva obe strane upotrebom sredstava komunikacije na daljinu.

Proizvodi

Kupcu je omogućena kupovina svih proizvoda koji se nalaze na internet stranici bravomala.co.rs. Ukoliko odabrani proizvod iz nekog razloga nije moguće isporučiti, Kupac će biti obavešten u roku od 24h. Bravo mala doo nastoji da proizvodi u svemu odgovaraju pratećim deklaracijama koje su objavljene uz proizvode, ali nije u mogućnosti da garantuje da su svi navedeni podaci i opisi u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Fotografije proizvoda su uglavnom delo Bravo mala tima,ili su preuzete uz dozvolu i predstavljaju konkretne proizvode, međutim, može doći do odstupanja u doživljaju boje ili nijanse usled pregleda na različitim uređajima (različita podešavanja ekrana, osvetljenja, kontrast…).

Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na Internet stranici, ili od izgleda sa slike, kupac ga možete vratiti u nekorišćenom stanju po proceduri sa odeljka Pravo na odustajanje od ugovora zaključenog na daljinu, i Kupcu će biti izvršen povraćaj novca.

Cene

Sve cene proizvoda na sajtu su krajnje cene prema kupcu (bez uračunatih troškova isporuke) na dan porudžbine i u njih je uključen PDV .Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Sve cene su izražene u valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Način isporuke

U redovnim okolnostima, poručeni proizvod/proizvodi biće vam isporučeni u roku od maksimalno 5 radnih dana od datuma potvrde od strane Bravo mala doo. Subota, nedelja i državni praznici se smatraju neradnim danima, pa se tim danima ne vrši isporuka pošiljki ni obrada prispelih zahteva.

Dostava pošiljki se vrši posredstvom kurirskih službi sa kojima Bravo mala doo ostvaruje saradnju po nihovom važećem cenovniku. Cene dostave nisu uračunate u cenu proizvoda ni u krajnjem zbiru porudžbine, već se dodaju na krajnji zbir porudžbine!

Sva dodatna pitanja u vezi proizvoda, cena ili isporuke možete postaviti i putem nase mail adrese bravomala@hotmail.rs ili putem telefona 064 – 135 – 25 – 05. Biće nam zadovoljstvo da pomognemo. Poručivanjem dajete saglasnost za kontakt na sve kanale komunikacije koje ste ostavili, dok se ne izjasnite drugačije, sto možete uraditi u svakom trenutku.

 

Način plaćanja

Plaćanje se, trenutno, može vršiti jedino pouzećem, odnosno, prilikom preuzimanja pošiljke od kurira. Tada kuriru plaćate ukupan iznos narudžbine + usluga isporuke, i to u gotovini i isključivo u dinarima (RSD).

 

Reklamacije

Reklamacije se rešavaju u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Ukoliko želite da podnesete zahtev za reklamaciju najlakše je da nas kontaktirate na mail: bravomala@hotmail.rs ili na telefon: 064.135.25.05

Kupac ima pravo na prigovor – reklamaciju za kupljeni proizvod zbog nedostataka koji su nastali, a u roku od šest meseci od dana kupovine.

Ukoliko do toga dođe, Kupac nas kontaktira elektronskim putem ili telefonom (navedeni iznad).

Prigovor – reklamacija se može ostvariti, uz:

 • Čitko popunjen i potpisan Zahtev za reklamaciju,
 • Račun dobijen pri kupovini proizvoda,
 • Proizvod koji se reklamira (ako je moguće u originalnom pakovanju).

Napomena: Prigovor – reklamacije se ne može ostvariti dolaskom u maloprodajni objekat ili slanjem paketa bez prethodne najave. Takve pakete nećemo primiti.

Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrđuje ovlašćeni referent, i obaveštava Kupca u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije.

Kupac nema pravo na prigovor – reklamaciju (odnosno reklamacija će se smatrati neosnovanom) ako je:

 • propustio rok od 6 meseci za podnošenje prigovora,
 • nedostatak na kupljenom proizvodu nastao njegovom krivicom ili krivicom drugih, neadekvatnim korišćenjem ili održavanjem, korišćenjem (habanjem),
 • kupio proizvod sa nedostatkom po sniženoj ceni,
 • promenio odluku o izboru atrikla.

U slučaju osnovanosti prigovora i njegovog prihvatanja od strane Trgovca, Kupac ima pravo po sopstvenom izboru na:

 • otklanjanje nedostatka na proizvodu,
 • zamenu kupljenog proizvoda sa nedostatkom za nov, ispravan proizvod,
 • vraćanje iznosa cene plaćene po priloženom računu.

Trgovac je dužan da po prihvatanju prigovora postupi odmah, a ne duže od 15 dana.

 

Pravo na odustajanje od ugovora zaključenog na daljinu

U slučaju prodaje na daljinu, Kupac ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana nakon što je robu preuzeo. Prilikom odustajanja Kupac može, ali i ne mora navesti razloge zbog kojih odustaje. Pravo na odustajanje od ugovora Kupac može da ostvari isključivo za proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i obavezno u originalnoj ambalaži. Zahtev za odustajanje od ugovora na daljinu mozete preuzeti ovde.

Ukoliko želite da podnesete zahtev za odustajanje od ugovora, najbolje je da nas kontaktirate na mail: bravomala@hotmail.rs ili na telefon: 0641352505.

Kupac snosi troškove povraćaja proizvoda. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Nakon prijema pošiljke i utvrđivanja stanja proizvoda koji je vraćen, a u roku od 8 dana, Prodavac obaveštava Kupca o prijemu i ishodu. Ukoliko se utvrdi da je proizvod ispravan i poslat po instrukcijama, cena proizvoda se vraća kupcu najkasnije 14 dana od prijema proizvoda.

Povraćaj sredstava Kupcu se vrši preko poslovne banke na tekući račun Kupca.

 

Ukoliko kupljena roba ne odgovara

Ukoliko Kupac po prijemu proizvoda utvrdi da mu roba ne odgovara, ima pravo, a najkasnije 14 dana od prijema, da podnese zahtev za zamenu robe. Pravo na odustajanje od ugovora Kupac može da ostvari isključivo za proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i obavezno u originalnoj ambalaži.

Kupac sam snosi troškove povraćaja proizvoda. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.
Nakon prijema pošiljke i utvrđivanja stanja proizvoda, a u roku od 8 dana, Prodavac obaveštava Kupca o prijemu i ishodu. Ukoliko se utvrdi da je proizvod ispravan i poslat po instrukcijama, zamena ili cena proizvoda (po želji Kupca) se vraća kupcu najkasnije 14 dana od prijema.

Povraćaj sredstava Kupcu se vrši preko poslovne banke na tekući račun Kupca.

 

Intelektualna svojina

Sadržaji objavljeni na bravomala.co.rs, vlasništvo su Bravo mala doo i mogu se upotrebljavati samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu se moraju poštovati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima. Nije dozvoljeno menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe ukoliko nemate posebnu dozvolu. Ukoliko želite da koristite sadržaje objavljene na ovom internet sajtu u druge svrhe od ovde navedenih potrebno je da nas kontaktirate radi dobijanja dozvole.

 

Promena (ažuriranje) podataka na Internet stranici

Bravo mala doo zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kom delu Internet stranice bravomala.co.rs.

 

Privatnost podataka

Bravo mala doo zaštitu privatnosti ličnih podataka korisnika sajta shvata veoma ozbiljno i svaku vašu informaciju koju ostavite tretiraćemo u skladu sa Zakonom o Elektronskoj Trgovini (Sl.Glasnik Republike Srbije br. 41/2009).

Podacima o ličnosti smatraju se oni podaci koji otkrivaju vaš identitet, npr. vaše ime i prezime, adresa, broj telefona ili e-mail.

Sve informacije se čuvaju na sigurnom i u skladu sa internom polisom o bezbednosti mogu biti upotrebljeni za:

 1. Proveru narudžbi
 2. Isporuku narudžbi (u ovom slučaju se podaci prosleđuju i kurirskoj službi)
 3. Pružanje podrške kupcu
 4. Administracija nagradnih igara

Vodimo računa da vaši podaci o ličnosti ne budu ustupljeni neovlašćenim licima. Zbog toga, , pristup podacima, koje ste nam stavili na raspolaganje, imaju samo oni zaposleni kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni, a kojima je u opisu posla obrada podataka o ličnosti.

Pored naših zaposlenih, u cilju pružanja određenih usluga, vaše podatke možemo da ustupimo trećim licima koji pružaju usluge u ime Bravo mala doo (npr. Kurirske službe, Služba reklamacija).

Sve prikupljene informacije o vama prilikom online kupovine su sigurne i nećemo ih zloupotrebiti niti prodavati na tržištu, što vam osigurava potpuno sigurnu i bezbednu saradnju sa Bravo mala doo.

Za dodatne informacije o tome kako obrađujemo i postupamo sa vašim ličnim podacima možete nam se obratiti i na mail adresu bravomala@hotmail.rs ili putem pošte na adresu Prote Brane Polkića br.24g, Beograd.

Svaka novonastala promena po pitanju privatnosti će biti objavljena na našem sajtu.

Nastavkom kupovine na našem sajtu, smatramo da ste u potpunosti pročitali i razumeli uslove pod kojima obrađujemo vaše podatke o ličnosti i da ste nakon čitanja i razumenjavanja pristali na primenu istih.

 

Slanje dokumentacije na mail

Ostavljanjem mail adrese dajete saglasnost da Vam se obaveštenja i dokumentacija koja se odnose na ugovor o prodaji na daljinu šalju u elektronskom obliku, na mail adresu koju ste ostavili. Bravo mala doo će komunicirati sa Vama putem elektronske pošte (email) ili slati obaveštenja o novostima i posebnim akcijama, a u posebnim slučajevima i telefonom.

 

Zabrana zloupotrebe sajta

Korisnicima našeg internet sajta nije dozvoljeno da:

 • Ometaju ili onemogućavaju bilo koje funkcije povezane sa sigurnošću na sajtu ili funkcije koje sprečavaju ili ograničavaju upotrebu ili kopiranje dostupnog sadržaja sajta;
 • Objavljuju ili prenose na internet sajt svaki materijal koji je preteći, klevetnički, uvredljiv, pornografski ili zlostavljački i nepristojan. Takođe materijal kojim se može inicirati rasnu mržnju, uzrokujete uznemiravanje ili bilo koje neprijatnosti usled kršenja privatnosti, poverenja određenim diskriminacionim, pretećim ili izazivačkim komentarima na našem sajtu.
 • Daju netačne informacije koje se tiču ličnih podataka prilikom poručivanja;
 • Koriste tuđe lične podatke bez specijalne dozvole te osobe ili lažno predstavljaju da istupaju u ime trećeg lica, firme ili organizacije;
 • Bave se bilo kojim nezakonitim ili protivpravnim ponašanjem koristeći ovaj sajt;
 • Modifikuju, ometaju, presreću ili hakuju internet sajt u cilju njegovog onesposobljavanja;
 • Koriste specijalizovane programe radi preuzimanja sadržaja sa sajta bravomala.co.rs.
 • Ukoliko prekršite bilo koji od navedenih Uslova, korisniku možemo onemogućiti da koristi ovaj internet sajt na stalno ili privremeno. Takođe, možemo preduzeti i druge mere, kao što je prijava nadležnim organima.